DE CLOWN (2) Uitnodiging

11-01-2013 15:29

DE CLOWN (2)

 

 

Dit is de eerste bijdrage van Suzanne in de reeks Clown.

 

 

DE UITNODIGING

 

Midden in een gesprek over koetjes en kalfjes word ik plotseling overvallen met de vraag: “zou jij nar willen worden, clown?” Verbijstering bij mij als bij de steller van de vraag, die later zal verklaren er op voorhand nooit over nagedacht te hebben, ja zelfs zich afgevraagd heeft : wat heb ik nu gedaan!

Naar huis en thuis vraag ik mij af of er niet danig met mijn voeten gerammeld wordt, ik, die serieuze, een clown? Dat kan toch niet, ik heb niets clownesk in mij, kan zingen noch dansen. En optreden voor mensen met dementie! Allez zeg! En nog 250€ moeten betalen voor een opleiding, is wel geen fortuin, maar ja, voor een grap of gril van de hemel, toch ook niet niets.

En wat zal men er wel niet van denken, thuis en ook....jeetje !

Maar er zijn ook precedenten geweest van iets gedaan te hebben dat je ook dacht dat het niet mogelijk was. Allez, vooruit, we zien wel wat er van komt, het kan toch niet helemaal toeval zijn.

Onderweg op de derde dag van opleiding sloeg de twijfel toe; het gaat mij helemaal niet af, ik loop er gewoon voor joker, de anderen hebben het duidelijk beter te pakken. Verdikkeme, 250€ voor een hemelse grol! Ergernis, enige boosheid, een gevoel van mijzelf beetgenomen te hebben. Bah en nog eens bah!

 

Een clown accepteert alles” werd er in de eerste les ingepeperd! Hé meisje, je accepteert hier alles behalve, in tegendeel, een en al verzet, rondtollen in gedachten en emoties!

Niet alleen behoor je te accepteren als je later optreed, maar even zozeer tegenover wat zich nu voordoet: je als een joker voelen, de fysieke reactie spelletjes ( “waar zijn die goed voor?”) die je nauwelijks kunt volgen en al de rest.

Laat al je ideeën, verwachtingen los en simpel, kijk naar wat er gebeurt of niet gebeurt. Ja, zelfs een beetje opgewekt reed ik nu verder .....

Suzanne

 

 

Na overlegd te hebben met Suzanne, zal getracht worden een analyse te maken van alle elementen die hierin spelen. Een analyse zo goed mogelijk in de stijl van een intens waarnemen, aandacht, caute. Steeds zal ook met haar iedere analyse vóór iedere publicatie afgestemd worden of deze juist is, zodat de bezoekers van de website een zo optimaal mogelijke informatie bekomen om te kunnen toetsen met hun eigen leefwereld en de Beleving van 'hun' Advaita en 'hun' Spinoza.

 

DE CLOWN (2) uitnodiging.pdf (49,2 kB)